Urheilufysioterapia

urheilufysioterapia

Varaa aika

Mikko Poutiainen
mikko.poutiainen@footfysio.fi
050 344 7279
Varaa aikasi verkossa

Urheilufysioterapialla pyritään ylläpitämään ja saavuttamaan urheilijan optimaalinen toimintakyky. Urheilija ja aktiivinen liikunnan harrastaja kuormittaa kehoaan äärimmilleen säännöllisen harjoittelun myötä. Toistuva ja kova fyysinen harjoittelu asettaa lihaksille ja nivelillä erikoisvaatimuksia ja riski liialliselle rasitukselle ja vammojen syntymiselle lisääntyy. Urheilufysioterapeutilla on tärkeä rooli vammojen ennaltaehkäisyssä ja harjoittelusta palautumisen optimoimisessa.

Urheilufysioterapeutti toimii yhteistyössä lääkäreiden, urheilijoiden, valmentajien ja seurojen kanssa. Urheilufysioterapeutti pyrkii ehkäisemään vammojen syntymistä sekä hoitaa/kuntouttaa liikuntavammojen sattuessa.

Urheilufysioterapeutti tekee mm. lihastasapainomittauksia, toimintakykyarvioita ja yksilöllisiä harjoitusohjelmia. Testausten ja harjoitusohjauksen lisäksi käytetään erilaisia nivelten, lihasten ja lihaskalvojen manuaalista käsittelyä vammojen hoitamiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi.

Liikekartoituksen, fyysisen suorituskyvyn testauksen ja liikehallinnan arvioimisen pohjalta urheilufysioterapeutti laatii yksilölliset harjoitusohjeet niin ennaltaehkäisevästi kuin myös vammojen ja loukkaantumisten kuntouttamiseksi ja mahdollisimman nopean ja turvallisen lajiharjoitteluun palaamisen varmistamiseksi.