Steccon
faskiamanipulaatio

Faskiamanipulaatio-menetelmä (FM)

faskiahoito

Varaa aika

Heli Mäntysaari
heli@torikulmafysioterapia.fi
050 338 7931
Varaa aikasi verkossa

Faskiamanipulaatio – menetelmä

Faskiamanipulaatio – menetelmä (FM) on italialaisen fysioterapeutin, Luigi Steccon 40 vuoden tutkimuksen ja kliinisen työn tulos. Pääasiallinen huomio tässä menetelmässä kohdistuu lihasten, syvän faskian ja sen osatekijöiden väliseen toiminnalliseen suhteeseen. Faskiamanipulaatio on manuaalista terapiaa eli suoritetaan käsin.

Faskia eli peitinkalvo on kudos, joka ympäröi lihaksia, lihasryhmiä, verisuonia ja hermoja sitoen rakenteita yhteen. Karkeasti faskiat voidaan jakaa kolmeen eri tyyppiin, joita ovat pinnallinen, syvä ja viskeraalinen (sisäelimiin liittyvä) faskia. Faskiamanipulaatiolla pyritään normalisoimaan faskian toimintaa, mikä johtaa normaaliin liikkeeseen ja sitä kautta ylikuormittuneen lihaksen, nivelen tai muun kipeytyneen rakenteen paranemiseen. Faskiamanipulaatio voi auttaa kaikissa tuki- ja liikuntaelin rakenteen kiputiloissa ja toimintahäiriöistä.

Esimerkiksi:

  • Niska-hartiaseudun vaivat, huimaus, tinnitus, päänsärky.
  • Purentaelinvaivoissa.
  • Polvi-lonkka ja jalkaterävaivoissa.
  • Selkäkivussa ja lantionalueen kiputiloissa.
  • Vammojen, leikkausten ja tapaturmien jälkeisen kivun ja toimintahäiriöiden hoidossa.
  • Faskiamanipulaatiolla voidaan auttaa epämääräisissä ympäri kehoa tuntuvien kipujen hoidossa.

 

Fasciamanipulaatio sisäelinperäisissä toimintahäiriöissä

FMID=fascial manipulation for Internal dysfunctions. Faskiamanipulaatiota voidaan käyttää sisäelinperäisten vaivojen korjaamiseen (esimerkiksi: äänen käheys, palan tunne kurkussa, refluksitauti, närästys, vatsavaivat, kivulias selluliitti, lantionpohjan kiputilat), jotka eivät johdu sairaudesta.

Kyseessä on hoitomuoto, jolla välillisesti vaikutetaan sisäelinten ympärillä olevan syvän faskian toimintaan syvien faskia-peitinkalvojen kautta. Lisäksi tarvittaessa käytetään pinnallista faskiamanipulaatiota.