Varaa aika

Ennen leikkausta annettu fysioterapia valmistaa leikkauksen jälkeiseen kuntoutumiseen. Leikkausta edeltävästi vahvistetaan mahdollisuuksine rajoissa lihasvoimaa ja parannetaan nivelten liikeratoja.

Leikkauksen jälkeisen fysioterapian tavoitteena on, että asiakas selviytyy kotona tai vastaavissa olosuhteissa itsenäisesti leikkauksen aiheuttamat rajoituksen huomioon ottaen. Hän hallitsee omatoimisesti siirtymisen vuoteeseen ja vuoteesta pois, kävelyn kyynärsauvojen tai vastaavan apuvälineen avulla sekä suoriutuu itsenäisesti apuvälineiden avulla päivittäisistä toiminnoistaan.

Kuntoutumisen edistyessä fysioterapian tavoitteena on asiakkaan lihasvoiman, nivelliikkuvuuden ja tasapainon palautuminen sellaiseksi, että hänen toimintakykynsä on parempi kuin ennen leikkausta. Fysioterapiassa käytämme monipuolisia menetelmiä ja laadimme kuntoutujalle terapiakokonaisuuden, joka suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeet ja toivomukset huomioiden. Fysioterapia perustuu leikanneen tahon ohjeisiin ja suosituksiin.