Varaa aika

Mitä jäsenkorjaus tarkoittaa?

Jäsenkorjaus on kansanomaista kivun tai muun epämiellyttävän tuntemuksen tai toimintahäiriön hoitoa. Jäsenkorjauksella on Suomessa pitkät perinteet.

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Jäsenkorjaaja tunnustelee potilaan kudoksia ja lihaksia etsien niistä kipeän kohdan. Sen jälkeen hän venyttelee, taivuttelee ja kääntää kipeää jäsentä tai kohtaa nähdäkseen liikerajoituksen ja aristavan paikan laajuuden. Lopuksi hän suorittaa varsinaisen niksautuksen eli jäsenkorjauksen, joka on nopea ja napakka nykäisy kivuttomaan suuntaan tai tarvittaessa sitä rauhallisempi ja hitaampi korjaustapa.

Tavallisimpia syitä kääntyä jäsenkorjaajan puoleen ovat selkä- ja niskavaivat sekä jäsenten paikaltaan meno.

Alaraajojen ja selän kipujen syynä voivat olla lantiokorin virheasento tai rangan lihasperäinen skolioosi. Useissa tapauksissa ne voidaan poistaa kivuttomasti.

Millaisia hoitokeinoja on käytettävissä?

Hoidossa on tärkeää huomioida ihmisen kokonaisuus: Se mikä vaikuttaa alhaalla, vaikuttaa ylhäällä, ja päinvastoin. Tämä tarkoittaa sitä, että jos hartioiden kiputilan perimmäinen syy voi löytyä aivan toisaalta. Hoidossa jahdataan vaivan “äitiä” eli syytä, ei sen “poikaa” eli paikallista kipua.