Varaa aika

Toiveena turvallinen harjoittelu vamman jälkeen? Kuntoutumisen edistäminen nopealla paluulla liikkumisen pariin? Tavoitteena painonhallinta tai laihtuminen? AlterG-juoksumatto on monipuolinen työväline kuntoutukseen ja harjoitteluun vamman tai leikkauksen jälkeen. Painokevennetystä juoksumatosta hyötyvät kuntoutujien lisäksi urheilijat ja varovasti liikkumista aloittelevat osana monipuolista treeniä.

AlterG-juoksumatto hyödyntää patentoitua NASAn teknologiaa, jonka avulla omaa kehonpainoa voidaan juoksumatolla treenatessa vähentää jopa huimat 80 %. Rajoittamalla asteittain painovoiman vaikutusta kuntoutujat ja urheilijat voivat aloittaa kävelykuntoutuksen tai juoksemisen aikaisemmin. Säätämällä painovoiman vaikutusta kehoon harjoittelusta saadaan usein kuntoutujien mielestä mielekkäämpää ja motivoivampaa kuin perinteisemmät keinot. Se helpottaa liikkumisen aloittamista.

Painokevennetystä juoksumatosta on apua kaikenikäisille ja -kuntoisille henkilöille:

 • treenaamiseen ilman kipua vähentäen nivelten ja lihasten rasitusta
 • työvälineeksi aikaiseen kuntoutukseen vamman tai leikkauksen jälkeen
 • yleiskunnon ylläpitoon vamman tai leikkauksen jälkeen
 • turvalliseen painonpudotukseen ja intensiivisempään harjoitteluun
 • treenien tehostamiseen ja pidentämiseen ilman loukkaantumisriskin kasvua
 • tehokkaaseen palautumiseen esimerkiksi kilpailuiden jälkeen
 • hengitys- ja verenkiertoelimistön sekä lihasvoiman parantamiseen

Ohjatusta aloituksesta omatoimiharjoitteluun

AlterG-juoksumaton ensimmäinen käyttökerta toteutetaan aina yhteisesti ammattitaitoisten fysioterapeuttiemme kanssa. Ensimmäinen käyntikerta sisältää ohjauksen laitteen käyttöön, analyysin matolla liikkumisesta sekä tietenkin itse AlterG-harjoittelun. Jatkoharjoittelu AlterG-matolla tapahtuu kätevästi itsenäisesti, kun harjoittelu on jo tuttua.

Suosittelemme omatoimiseen harjoitteluun sarjakortin hankintaa, jotta harjoittelun jatkuvuus säilyy ja saavutettuja hyötyjä on helpompi ylläpitää. Fysioterapeuttimme neuvovat mielellään sinulle soveltuvimman kokonaisuuden aloituskerran yhteydessä.

 • ohjattu aloituskerta (60 min) 70 €, sisältää askelanalyysin
 • omatoimiharjoittelu (30 min) 30 € ja omatoimiharjoittelu (60 min) 40 €
 • 5 x sarjakortti (30 min) 95 € ja 5 x sarjakortti (60 min) 150 €
 • 10 x sarjakortti (30 min) 160 € ja 10 x sarjakortti (60 min) 260 €

Via400-malli kuntoutukseen, urheiluun ja arkiliikuntaan

Torikulman fysioterapian käytössä on AlterG:n monipuolinen Via400-malli, joka soveltuu niin kävely- kuin juoksumatoksikin. Matolla voivat harjoitella monenlaisista vammoista ja leikkauksista kuntoutuvat ja neurologiset asiakkaat kuin myös urheilijat ja arkiliikkujat. Via400-malliin sisältyy Stride Smart -askelanalyysi.

Matto kulkee eteenpäin 0,1–19 km/h ja taaksepäin 5 km/h. Kaltevuutta pystytään säätämään 0–15 %. Käyttäjät voivat olla painoltaan 39–181 kg. AlterG:n avulla pystytään kuormitusta tiputtamaan jopa 80 % omasta vartalonpainosta, jolloin pystyasennon harjoittelu voidaan aloittaa jo kuntoutumisen aikaisessa vaiheessa.

Esittelyvideo